وبلاگ مصطفی حیدری

کارشناسی ارشد مدیریت مالی

وبلاگ مصطفی حیدری

کارشناسی ارشد مدیریت مالی

بایگانی

رفتار سازمانی رابینز2014

شنبه, ۶ دی ۱۳۹۳، ۱۱:۴۱ ب.ظ


:: سؤالات فصل دوم (2) ::

1- سه مورد از ویژگی های زندگی نامه ای (یا سوابق زندگی شخصی) افراد را نام ببرید و ارتباط آن ها را با رفتار سازمانی بیان کنید؟

سن(یا تجربه): باور گسترده بر این است که قابلیت های شغلی و بهره وری با افزایش سن کاهش میابد همچنین موضوع دیگری که مطرح میشه اینه که نیروی کار به مرور مسن تر میشه. اما واقعیت این است که نیروی کار بزرگتر ،ثروت و دانش و تجربه را به همراه دارد. واین باورها چه درست و چه غلط  روی محیط کار تاثیرگذار است و یکسری اقدامات قانونی از طرف دولتها در این راستا انجام شده مانند بازنشستگیهای اجباری در هر سنی.
جنسیت: از نظر تعداد موضوعات کمی وچود دارد که روی جنسیت مجادله کرده باشند و این تصور غلط را داشته باشند که آیا اصلا زنان به خوبی مردان کار می¬کنند. اما  در واقع تفاوت¬هایی کمی بین زنان و مردان وجود  دارد که روی محیط کار و قابلیت های شغلی نیز تاثیر گذار است. مطالعات روانشناسی نیز به این نکته دست یافته اند که زنان در محیط کار بیشتر طرفدار سازگاری با رهبری هستند در حالی که مردان بیشتر پرخاشگرند و توقعات پیروزی و موفقیت در محیط کار دارند. همچنین زنان به ویژه آن دسته از آنان که دارای فرزندان کوچک هستند ، برنامه های شغلی انعطاف پذیر را ترجیح میدهند.
نژاد و قومیت: کارکنان تمایل دارند که همکارانشان  با آنان همنژاد باشند.در مورد اقداماتی مانند سیاستهای جبران بی عدالتی های گذشته نسبت به اقلیتها به ویژه سیاهان یا سیاست پر کردن سهمیه های مهاجرت،نگرش های متفاوتی وجود دارد که میتواند بر عملکرد گروههای اقلیت در سازمان تاثیر گذار باشد. گرچه درکل تفاوت  یا ارتباط معنا داری در زمینه نژاد و قویمت با نرخ غیبت و تواناییهای اجتماعی پیدا نشده است.
ناتوانی: ناتوان شخصی است که یک اختلال جسمی یا روحی دارد که در نتیجه آن  انجام یک فعالیت در زندگی وی با محدودیت انجام میشود .یک مسئله با اهیمت برای صاحبان کار در امریکا در این راستا پیدا و تهیه کردن یک محل اقامت مناسب برای این افراد است.همچنین نکته قابل ذکر دیگر این است که تعصبات قومی و مخالفتهای بزرگ و عمده علیه استخدام افراد ناتوان به خصوص آنان که ناتوانایی های ذهنی و روحی دارند  به خصوص درامریکا وجود دارد.
تصدی: طول مدت خدمات یا سابقه و در مقابل آن ارتقا یک تصور غلط که تایید هم نشده است در این راستا این است که کارمندان با تصدی بالا بهره ورترند و ترک شغل کمتری در بین آنان رخ میدهد.
مذهب: اگرچه در برخی کشورها قوانین دولتی از کارمندان با مذهب مختلف حمایت میکند اما همچنان مذهب یک موضوع مهم در محل کار امروز است و روی خروجی ها تاثیر گذار است. بنابراین محدودیتهای مذهبی، قابل توجه مطرح میشوند مانند لباس و آراستگی و برنامه های کاری با در نظر گرفتن ساعت نماز برای مسلمانان.

2- تنوع درنیروی کار را توضیح دهید؟
دوتقسیم بندی اصلی تنوع نیروی کار عبارتند از: مرحله سطحی تنوع  و مرحله عمیق تنوع

هر شخصی با ورود خود به سازمان یکسری تفاوتها و مشخصه هایی را به همراه می آورد. این تفاوتها میتوانند باعث ایجاد انرژی و هیجان در محل کار شوند اما همچنان میتواند منجر به ایجاد تضاد در سازمان شوند. بنابراین مهم است که ما از  از چگونگی این تفاوتها و تنوعات در سازمان یک آگاهی داشته باشیم
مرحله سطحی تنوع: نمایانگر خصوصیاتی است که به آسانی قابل مشاهده هستند مانند سن و نژاد و جنسیت.
مرحله عمیق تنوع: نمایانگر آن جنبه هایی از تنوع هستندکه در نگاه اول قابل مشاهده نیستند یا سخت تر قابل تشخیصند مانند ارزشها و ترجیحات شغلی مباحث اعتقادی و مذهبی و شخصیت

3- منظور از توانایی چیست؟ انواع آن را نام ببرید و ارتباط آن با رفتار سازمانی را بیان کنید؟
توانایی یعنی توان فرد در انجام کارهایی که در یک پست سازمانی باید انجام شود. از دیدگاه مدیریت مساله این نیست که افراد از نظر توانایی با یکدیگر متفاوت هستند بلکه مدیر باید به توانایی افراد پی ببرد وبا استفاده از این اطلاعات احتمال بازدهی کارمند در کارش را بالا ببرد. توانایی های افراد شامل دو مهارت ذهنی و فیزیکی است.توانایی های ذهنی یعنی آن دسته از مهارت ها که فرد برای کار فکری یا استدلال در حل مساله به آن ها نیاز دارد. در سازمان نوع شغل، تعیین کننده میزان توانایی های هوشی داوطلبی است که متقاضی احراز پست مزبور می باشد. به طور کلی هرچه کارمند در سلسله مراتب اداری مقام یا پست بالاتری احراز کند باید از نظر توانایی های کلامی و میزان هوش در سطح بالاتری باشد.همان طور که توانایی های ذهنی در پست های سطوح بالای سازمانی، نقش مهمی ایفا می کنند، توانایی های جسمی یا فیزیکی  در پست های سطوح  پایین سازمان مورد توجه قرار می گیرد.

4- چگونه یک سازمان می تواند در مقابل تضاد به صورت موثر عمل کند؟
برای این که یک سازمان در مقابل تضاد ها به صورت موثر عمل کند تنها دانستن اینکه افراد توانایی های متفاوتی دارند کافی نیست. مدیران باید استراتژی هایی را تدوین تا با استفاده از این تضادها و اختلاف ها  به نتایج دلخواه دست یابند.مدیران با جذب، انتخاب، آموزش و ابقاء کارمندانی که می توانند با افراد و نظرات مختلف در یک محیط کار کنند  علاوه بر بهره برداری از پتانسیل همه ی کارکنان، خلاقیت کارمندان پرورش یابد واثربخشی افزایش یابددر بسیاری از سازمان ها لازم است که کارمندان به صورت گروهی کار کنند، تنوع در گروه می تواند باعث افزایش یا کاهش اثربخشی بشود. سازمان ها باید از این تنوع به عنوان اهرمی برای بهبود کارایی استفاده کنند.

برنامه های متنوع موثر از سه قسمت تشکیل شده است:
i.چهارچوب هایی را به مدیران آموزش می دهد که رفتار منصفانه ای با کارمندان داشته باشند و عدالت را رعایت کنند و ویژگی های جمعیت شناختی آن ها را در نظر نگیرند
ii. همچنین این برنامه های به مدیران آموزش میدهد که چگونه تنوع در نیروی کار منجر به ارائه بهتر خدمات به مشتریان در یک بازار متنوع می شود.
iii. برنامه های متنوع موثر باعث پرورش مهارت های شخصی کارمندان می شود و همچنین اختلاف در نظر ها و دیدگاه ها منجر به بهبود کارایی می شود.


********************************************
:: سؤالات فصل سوم (3) ::

1.نگرش واجزای نگرش را توضیح دهید؟
ارزیابی یا برآوردی است که بصورت مطلوب یا نامطلوب درباره شی ,فرد یا رویدادی صورت میگیرد.
در اینجا ما به 4 پرسش در رابطه با نگرش پاسخ میدهیم:
1-اجزای اصلی نگرش کدامند.  /  2-نگرش ها چقد با ثبات و منسجم هستند.  /   3-آیا رفتار همیشه از نگرش تبعیت میکند. / 4-نگرشهای عمده نسیت به شغل کدامند.


Cognitive : The opinion or belief segment of an attitude
Affective : The emotional or feeling segment of an attitude
Behavioral : An intention to behave in a certain way toward someone or something

2. متغیر های تعدیل کننده نگرش را نام ببرید؟
اهمیت نگرش مشخص بودن آندسترس پذیری آنوجود فشارهای اجتماعیتجربه مستقیم شخص با آن نگرش

3. تعهد سازمانی چند بعد دارد؟ توضیح دهید؟
حالتی است که در آن شاغل خود را با یک سازمان خاص و اهداف اهداف آن یکسان میپندارد و میخواهد همواره عضو این سازمان بماند.
تعهد سازمانی 3بعد دارد :
تعهد عاطفی: یک دلبستگی احساسی و عاطفی به سازمان و اعتقاد به آن.
تعهد به تداوم وضع:ارزشهای اقتصادی که ماندن در یک سازمان در قیاس به ترک آن برای فرد متصور است.
تعهد هنجاری: تعهد به ماندن در یک سازمان به دلایل اخلاقی

4.میزان رضایت کارکنان از کارشان چقدر است؟
سطح رضایت بسته به اینکه کدام یک از  جنبه های  رضایت شغلی را مورد بحث قرار دهیم متفاوت است.
work itself- pay - promotion - supervision - coworkers - overall


********************************************
:: سؤالات فصل پنجم (5) ::


  Personality  -1   را تعریف   کرده و عوامل تعیین کننده آن را بیان کنید؟
هنگامی که روانشناسان ازشخصیت صحبت میکنند منظور یک مفهوم پویا که رشد و توسعه سیستم روانی یک شخص را توصیف میکند یاشخصیت ،سازمان پویایی از نظام های روا شناختی درون فرد که انطباق منحصر به فرد او را با محیط زندگیش معین میکند
عوامل تعیین کننده:محیط و وراثت

2- شاخص Myers-Briggs رابه عنوان یکی شاخص های طبقه بندی ویژگی های Personality  شرح دهید؟
رایج ترین ابزار ارزیابی شخصیت در جهان-از 100 پرسش تشکیل شده واز افراد می پرسد که در شرایط خاص چه احساسی دارد و چگونه عمل می کندبر اساس پاسخ ها طبقه بندی های شامل 1 درونگرا و برونگرا  2- حسی و شهودی3- اندیشه ورز و احساساتی4- قضاوتگر و  مشاهده گر 

3- خصوصیات عمده شخصیت که برOB تاثیردارند؟
کانون خود سنجی Core Self-Evaluation -   خودشیفتگیNarcissism -   ماکیاولی گرایی Machiavellianism -    خود موجه نمایی Self-Monitoring     -   ریسک پذیری Risk Taking -    شخصیت فعالProactive Personality

4- مشخصه های   value را بیان کنید.
ویژگی محتوی: بیانگر آن که یک شیوه رفتار دارای اهمیت است ویژگی شدت: میزان اهمیت را مشخص می کند. هرگاه ارزشهای یک فرد را برحسب شدت آنها رتبه بندی کنیم به نظام ارزشی آن شخص دست می یابیم 5- تئوری جان هولاند در مورد Person–Job Fit رابیان کنید؟
وی شش نوع شخصیت ارئه میدهد و معتقد که رضایت کارمند از شغلش وتمایل او به ترک آن به میزان تطبیق شخصیت او با محیط شغلیش وابسته است  .


***************************************************
:: سؤالات فصل ششم (6) ::

1.ادراک را تعریف کنید و عوامل موثر بر ادراک را نام ببرید:
ادراک فرآیندی است که افراد به کمک آن برداشت های حسی خود را برای معنا دادن به محیط خود سازمان می دهند. رفتارمردم بر ادراک آنها از واقعیت استوار است،نه خود واقعیت.

عوامل موثر بر ادراک:
عوامل موجود در ادراک کننده: نگرش ها، انگیزه ها، علایق و منافع، تجربه، انتظارات
عوامل موجود در وضعیت: زمان، محیط کار، محیط اجتماعی
عوامل موجود در هدف: تازگی، حرکت، اندازه، زمینه، مشابهت

2.معیارهای تصمیم اخلاقی را نام ببرید و به اختصار توضیح دهید.
1.معیار فایده گرایی:تصمیمات منحصرا بر اساس نتایج یا پیامدهایشان گرفته می شوند.بیشترین خیر و صلاح را برای بیشترین تعداد تامین کند.
2.تاکید بر حقوق: تصمیمات، همخوان با امتیازاتی اخذ شوند که در اسنادی نظیر حقوق بشر مطرح شده اند.احترام گذاردن به حقوق اساسی فرد و حراست از آنها، نظیر حق حریم خصوصی،حق آزادی بیان3.تاکید بر عدالت:به کارگیری قواعد و مقررات به گونه ای منصفانه و عادلانه و بی طرفانهبه عمل آمدن توزیع عادلانه ای از منافع و هزینه ها

3.مدل سه جزئی خلاقیت را توضیح دهید.
تجربه کارشناسی: شالوده کلیه کارهای خلاق
مهارت های تفکر خلاق: در بردارنده ویژگی های شخصیتی مرتبط با خلاقیت.توانایی استفاده از قیاس و استعداد مشاهده چیزهای آشنا در یک پرتو متفاوت
انگیزش ذاتی کار: میل به کار بر روی یک چیز به  دلیل ویژگی هایش.

********************************************
:: سؤالات فصل هفتم (7) ::

1.  انگیزش را تعریف کنید و سه عنصر کلیدی آنرا توضیح دهید.
انگیزش را فرایندی تعریف میکنیم که شدت،جهت و تداوم تلاش های فرد برای دستیابی به یک هدف را مشخص می کند.
شدت: میزان تلاش فرد
جهت: تلاش در جهت اهداف سازمان
تداوم: افراد با انگیزه آنقدر در یک وظیفه باقی می ماند تا به اهدافشان برسند.

2. تئوری دو عاملی هرزبرگ را توضیح دهید.
هرزبرگ معتقد بود که رضایت و نارضایتی شغلی بر روی یک پیوستار واحد قرار ندارند.
وی عوامل شغلی را به دو گروه بهداشتی و انگیزشی تقسیم کرد.
بهداشتی: در صورت عدم وجودش کارکنان نارضایتی خواهند داشت(مانند شرایط کاری و نظارت)

انگیزشی: در صورت عدم وجودش کارکنان عدم رضایت خواهند داشت(مانند چالشی بودن کار و موفقیت)

3.تئوری ERG  آلدرفر را تشریح کنید.
نیازهای زیستی: تامین نیازمندی های مادی اساسی(فیزیولوژیکی و امنیتی)
نیازهای وابستگی: تمایل برای تعامل با دیگران
نیازهای رشد: نیاز و میل طبیعی برای موفقیت و پیشرفت شخصی

4.تئوری مک کللند را تشریح کنید.
نیاز به موفقیت: کوشش و پویایی برای درخشیدن برای موفقیت
نیاز به قدرت: مجبور کردن دیگران به انجام کار به گونه ای که انتظار می رود
نیاز به تعلق و ارتباط: نیاز برای روابط بین فردی

********************************************

:: سؤالات فصل هشتم (8) ::

1)ابعاد اصلی شغل را نام برده و نتایج آن را بیان کنید؟
ابعاد اصلی شغل نتایج شخصی و کاری وضعیت های روانشناختی مهم تنوع مهارت انگیزش درونی بالای کار با اهمیت و باارزش دانستن کار هویت کار انگیزش درونی بالای کار با اهمیت و با ارزش دانستن کار اهمیت و معنای کار انگیزش درونی بالای کار با اهمیت و با ارزش دانستن کار استقلال عملکرد کاری بالا احساس مسئولیت در مورد نتایج کار بازخور رضایت زیاد از شغل غیبت و تغییر و تبدیل کم اطلاع از نتایج واقعی فعالیت های کاری داشتن  

2) معایب چرخش شغلی را نام ببرید؟
افزایش هزینه ی اموزشی / کاهش بهره وری/ ایجاد اختلال در انجام کار

3) تفاوت بین چرخش شغلی و توسعه ی شغلی را نام ببرید؟
تنها تفاوت میان این دو در این است که در چرخش شغل مشاغل مجددا طراحی نمی شود اما در توسعه ی شغل باید طراحی مجدد انجام دهیم.

4) چهار مزیت کار انعطاف پذیر را نام ببرید؟
 افزایش بهره وری / کاهش مخارج اضافه کاری / کاهش غیبت / افزایش استقلال و مسئولیت برای کارکنان / از بین رفتن تاخیر ورود / کاهش ازدحام ترافیکی در محل کار / کاهش خصومت نسبت به مدیریت

********************************************
:: سؤالات فصل نهم (9) ::

1- انواع گروه رسمی را نام برده و بصورت مختصر توضیح دهید .
گروه فرماندهی گروهی که به وسیله چارت سازمانی مشخص می شوند که از زیر دستانی تشکیل میشود که گزارش کار خود را مستیقما به یک مدیر می دهند.
گروه تخصصی(وظیفه)افراد گرد هم آمده جهت انجام کاری مشخص بدون توجه به سلسله مراتب که ممکن است بر خلاف گروه فرماندهی تحت تاثیریک مدیر فقط قرار نگیرند

2- انواع تکنیک های تصمیم گیری گروهی را نام برده و توضیح دهید .
طوفان فکری فرایندی برای تولید ایده که ویژگی ان تشویق به بیان همه ایده ها و در عین حال عدم انتقاد از ان ها است.
تکنیک گروه صوری روشی است برای تصمیم گیری گروه که در ان اعضای منفرد به صورت گروهی با هم تشکیل جلسه میدهند تا به روشی سیستماتیک اما مستقل رای خود را به نظرسنجی بگذارند.جلسه الکترونیکی جلسه ای که در آن اعضا به کمک کامپیوتر با یکدیگر تعامل داشته و امکان گمنامی و تجمع ارا وجود دارد.

3- نقش در گروه را تعریف نموده و اجزای آن را نام برده و شرح دهید .
نقش: مجموعه ای از الگو های رفتاری مورد انتظار که به هر فردی که در یک واحد اجتماعی نقشی بر عهده دارد داده می شود.
هویت نقش: نگرش های مشخص و رفتار های تعیین شده ای که با نقش سازگاری دارند.
ادراک نقش: دیدگاه ما در خصوص اینکه در یک موقعیت مشخص چطور باید عمل کنیم.
انتظارات نقش: به شیوه ای که دیگران معتقدند شما باید در موقعیتی خاص بر ان اساس رفتار کنید.

تضاد نقش: وقتی انتظارات نقش ها دارای ناهمگونی باشد یعنی با پذیرش الزامات یک نقش پذیرش نقش دیگری را دشوار سازد.

4- دو مورد نقاط ضعف و دو مورد نقاط قوت تصمیم گیری گروهی را بنویسید .
نقاط قوت: در گروه ها اطلاعات و دانش کامل تری تولید می شود.تصمیم گیری گروهی مقبولیت تصمیم را بالا می برد.
نقاط ضعف: این روش زمان بر است.در تصمیمات گروهی ابهام مسئولیت وجود دارد.

 ********************************************
:: سؤالات فصل دهم (10) ::

1.تفاوتهای میان کار گروهی و کار تیمی را بیان کنید:
در کار گروهی هدف تسهیم اطلاعات می باشد در حالی که در کار تیمی هدف عملکرد گروهی بوده است. هم افزایی یا سینرژی در کار گروهی مطرح نیست و یا برخی اوقات منفی بوده در حالی که در کار تیمی مثبت میباشد.

وظیفه پاسخگویی در کار گروهی به صورت انفرادی بوده در حالی که در کار تیمی وظیفه پاسخگویی هم به صورت انفرادی و هم به صورت گروهی مطرح میشود.مهارت ها در کار گروهی به صورت تصادفی و گوناگون هستند در حالی که در کار تیمی مکمل یکدیگر هستند.

2.انواع مختلف تیم ها را نام برده و دو مورد آنها را توضیح دهید:
تیمهای حل کننده مسئله(متشکل از 5 تا 12 نفر از یک بخش از سازمان که هفتهای چند ساعت گرد هم آمده و پیرامون مسائلی مانند افزایش کیفیت و کارایی تبادل نظر میکنند و معمولا اختیارات زیادی ندارند)
تیمهای خودگردان(متشکل از 5 تا 12 نفر هستند و مسئولیت سرپرستان قبلی را به عهده دارند و نظارت بر سرعت کار ، تعیین وظایف ، نظارت و کنترل بر شیوه عملیات، و حل مسائل و پذیرش  مسولیت کامل نتیجه  از ویژگیهای آنان است)
تیمهای متخصص یا چند وظیفه ای( در یک سطح از سلسله مراتب سازمانی قراردارند ولی دارای تخصصهای متفاوتی از یکدیگرند و به منظور انچام یک کارر تخصصی و از طریق تبادل اطلاعات ، ازائه نظریات جدید،حل مسائل وهماهنگی طرحها و پروژه های پیچیده گرد هم می آیند. آنان تهدید برای مدیریت نیستند و آغاز به کارشان زمان گیر است.)
تیمهای مجازی(به کمک تکنولوژی کامپیوتر و برای یک هدف مشترک گرد هم می آیند. و روابط اجتماعی محدود و عدم وجود مشکل محدودیت زمانی و مکانی از ویژگیهای آنان است) 

3.  نقشهای کلیدی تیم را بیان کنید:
خلاق-نوآور/ کاشف-موسس / تحلیلگر،  سازنده / سازماندهنده / نتیجه گیر-تولیدکننده / کنترلر-بازرس / نگهدارنده / گزارشگر-مشاور / هماهنگ کننده 

4. آیا همیشه تشکیل تیمها بهترین راه پیش روی سازمانها جهت حل مشکلات مطرح شده است ؟
با توضیحات بیان نماییدخیر زیرا تشکیل تیمها مستلزم مصرف صرف هزینه و زمان بیشتری است و لذا سه پرسش  اساسی برای سنجش درستی انتخاب تیم به جای شخص در موقعیتهای گوناگون مطرح می شود:
I.    آیا کار پیچیده و نیازمند به دیدگاههای متفاوتی است،آیا اگر توسط افرادی بیش از یک نفر انجام گیرد به نتایج بهتری خواهیم رسید؟
II.    آیا انجام کار به صورت تیمی ،یک هدف نهایی مشترک می سازد یا مجموعه ای از اهداف کوچکتر که نتیجه آن بیش از جمع اهداف شخصی است؟
III.    آیا اعضای گروه برای انجام وظایف به یکدیگر وابستگی داخلی دارند؟

********************************************

:: سؤالات فصل یازدهم (11) ::

1. کارکردهای ارتباطات را نام برده و هر کدام را به نظر خود به ترتیب دسته بندی کنید.
بیان احساس » انگیزش » اطلاعات » کنترل   + احساس تجربه ها

2. موانع ارتباطات مؤثر را نام ببرید.
فیلتر کردن ، احساسات ، اطلاعات اضافی ، ادراک انتخابی ، نگرانی ارتباطات(درک) ،  دروغگویی ، زبان ، سکوت

3. چهار مورد از راهنمایی های فرهنگی در ارتباطات را  شرح نمایید.

الف) فرض کنید با یکدیگر تفاوت دارید، مگر اینکه شباهت فرهنگی میان شما به اثبات رسد.
ب) به جای تفسیر یا ارزیابی، بر توصیف تأکید کنید.
ج) با همدلی برخورد کنید. پیش از ارسال پیام، خود را به جای گیرنده قرار دهید.
د) با تفسیر خود همچون یک فرضیه برخورد کنید

4. Communication process   را شرح دهید.
1. فرستنده 2. به رمز در آوردن پیام 3. پیام 4. کانال5. رمز گشایی6. گیرنده7. عامل مخل (سر و صدا)8.  بازخور

                       ********************************************

 :: سؤالات فصل سیزدهم (13) ::

1-تسخیر(مدیریت)احساسات و چند نمونه از روش های آن؟
فر ایندی که فرد تلاش میکند احساساتی را که دیگران نسبت به وی دارند را کنترل کنند.
الف)انطباق: موافقت با نظر شخص دیگری برای بدست اوردن تایید خود.
ب)عضر خواهی: پذیرفتن مسئولیت رویدادی نامطلوب و در همان زمان تقاضای عفو و بخشش کردن.
ج)توجیح کردن: دلیل اوردن و توجیح کردن موصوعی که احتمالا موجب نگرانی شده است.
د)چاپلوسی: تعریف برای دیگران در مورد فضائل خود برای ساختن ظاهر دوست داشتنی خود.

2-قدرت و رهبری و مقایسه این دو باهم؟
قدرت: ظرفیتی که الف برای اعمال نفوذ بر رفتار ب دارد به گونه ای که ب مطابق با خواسته های الف عمل کند.
رهبری: هنر نفوذ بر دیگران به نحوی که انها فعالیت های از پیش تعیین شده را داوطلبانه انجام دهند.
مقایسه: قدرت به عنوان ابزار دستیابی به اهداف اما رهبری بر دستیابی به هدف تمرکز دارد- قدرت نیازمنده وابستگی پیرواناست اما رهبری نیازمند سازگاری هدف رهبر با پیروان است-قدرت جهت کسب نفوذ در سطوح بالا و هم سطح اما رهبری بر نفوذ رهبر از بالا به پایین تمرکز دارد.

3-انواع قدرت از نظر فرنچ و ریون و توضیح آن ها؟
قدرت مبتنی بر زور: پایه های ان بر ترس است و کنترل آن از بقیه سخت تر است مثل اخراج فرد ب توسط الف.
قدرت مبتنی بر پاداش: یعنی هنگامی پاداش به افراد تعلق میگیرد که از دستورات دیگری تبعیت کنندمنظور از پاداش پاداش های مادی است مثل شغل جالب-
قدرت مشروع: پذیرش اختیارات یک پست از سوی اعضای موجود در یک سازمان و اختیارات رسمی برای استفاده از منابع سازمانی است مثل رئیس جمهور
قدرت تخصص: نفوذی که در نتیجه ی تخصص و مهارت یا دانش ویژه فراهم میشود
قدرت مرجع: بر اساس شناسایی شخصی استوار است که دارای منابع یا ویژگی های شخصی مطلوب است و به ان کاریزما یا جذابیت هم گفته میشود.

4-تکنیک های قدرت و نقوذ؟

روش هایی که به وسیله ی ان ها افراد پایگاه های قدرت را به فعالیت ها ی خاص ترجمه میکنند. مشروعیت-اقناع منطقی-جذابیت الهام دهنده-مشاوره-مبادله-جاذبه ی شخصی-تملق گویی-فشار-ایجاد ائتلاف.


 *********************************
:: سؤالات فصل چهاردهم (14) ::

1. فرآیند ۵ مرحله ای تعارض را ترسیم نمایید.

فرایند ۵ مرحله ای تعارض:مرحله ۱: مخالفت بالقوه یا ناسازگاری / مرحله ۲ : شناخت و شخصی کردن / مرحله ٣ : مقاصد  / مرحله ۴ : رفتار   /  مرحله ٥ : نتایج

http://s5.picofile.com/file/8159380876/Ch14.jpg

2. تکنیک های حل تعارض را نام ببرید:
مصالحه و سازش- تغییر متغیرهای انسانی- تغییر متغیرهای ساختاری- حل مسئله- اجتناب- گسترش منابع- اهداف عالی

3.مذاکره را تعریف نمایید و دو رویکرد کلی آن را نام ببرید:
فرآیندی که در جریان آن دو یا چند طرف با یکدیگر کالا یا خدمات مبادله می کنند و می کوشند بر سر نرخ مبادله ی این کالاها و خدمات با یکدیگر به توافق برسند.
دو رویکرد کلی به مذاکره:۱ .چانه زنی برد - باخت                ۲.چانه زنی بدون باخت


عوامل موثر بر ادراک:
عوامل موجود در ادراک کننده: نگرش ها، انگیزه ها، علایق و منافع، تجربه، انتظارات

عوامل موجود در وضعیت: زمان، محیط کار، محیط اجتماعی
عوامل موجود در هدف: تازگی، حرکت، اندازه، زمینه، مشابهت


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۱۰/۰۶
مصطفی حیدری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی